Actualitate

Marina Ovsiannikova a fost plasată în arest la domiciliu

Tribunalul raional Basmannîi din Moscova a decis, pe 11 august, să o plaseze pe Marina Ovsiannikova, fostă angajată la Pervîi Canal (Первый Канал), în arest la domiciliu până pe 9 octombrie, în dosarul privind distribuirea falsurilor despre armata rusă pe motive de ură politică, scrie RTVI cu referire la relatările corespondentului lor din sala de judecată. Ovsiannikova riscă până la zece ani de închisoare.

Avocatul jurnalistei, Dmitrii Zahvatov, a scris pe contul său de Telegram că anchetatorii au solicitat ca Ovsiannikova să fie plasată în arest la domiciliu.

În dimineața zilei de 10 august, forțele de securitate au intrat în casa  jurnalistei, aflată în regiunea Moscovei. Potrivit lui Zahvatov, forțele de securitate au „invadat” în casa ei și nu au așteptat venirea lui. În aceeași zi, Ovsiannikova a scris că a fost pornit un dosar pentru discreditarea forțelor armate ruse. Ea nu și-ar fi recunoscut vina. Ulterior, a fost plasată pe noapte în centrul de detenție temporară.

Ovsiannikova a fost amendată anterior, de două ori, în temeiul articolului despre discreditarea armatei ruse. Pe 17 iulie, jurnalista a fost reținută la domiciliul ei din regiunea Moscova, după care a fost emis un proces-verbal împotriva jurnalistei pentru declarațiile făcute în instanța Basmannîi. Cu câteva zile înainte, fosta redactoră de la Pervîi Canal a protestat de una singură împotriva conflictului militar din Ucraina.

Ea a devenit cunoscută publicului larg după ce, la mijlocul lunii martie, fiind redactoră la emisiunea „Vremea” (Время), a apărut în direct cu o pancartă ce promova un mesaj antirăzboi. După ce a fost concediată în urma unui control, ea a activat o perioadă și pentru cotidianul german Die Welt. Ulterior, jurnalista a revenit în țară.

Show More

💬 ...

Back to top button