Actualitate

Marina Ovsiannikova a demisionat de la Pervîi Canal după ce a intervenit în emisie directă cu un mesaj antirăzboi

Redactoarea Marina Ovsiannikova, care a intervenit în emisia directă a principalului buletin de știri al postului Pervîi Canal cu un mesaj împotriva războiului, a demisionat, scrie Esquire.ru.  Despre aceasta a anunțat și avocatul ei, Serghei Badamșin, pe canalul său de Telegram. 

Potrivit acestuia, Ovsiannikova a depus, pe 17 martie, o cerere de demisie din proprie inițiativă, exprimându-și astfel dezacordul în raport cu politica editorială a canalului.

Luni, 14 martie, Marina Ovsiannikova a intervenit în emisia directă a programului „Vremea” în timp ce moderatoarea Ekaterina Andreeva prezenta buletinul de știri al zilei. Redactoarea ținea în mână o pancartă cu inscripții împotriva războiului și a propagandei ruse, reușind să rostească în direct mesajul: „Nu războiului!”; „Opriți războiul!”, până la schimbarea imaginilor pe post.

Angajata televiziunii a fost reținută și amendată cu 30.000 de ruble (circa 200 de euro). Potrivit presei, Comitetul de investigație verifică și acțiunile jurnalistei în contextul încălcării legislației cu privire la răspândirea știrilor false despre acțiunile Forțelor Armate a Rusiei. 

Show More

💬 ...

Back to top button