Actualitate

Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva mai multor jurnaliști din Rusia

Marea Britanie a inclus în listele de sancțiuni mai mulți reprezentanți ai presei de stat din Rusia, printre care Rossia Segodnia, Sputnik și TV-Novosti care, potrivit Ministerului de Externe britanic, este proprietarul RT, scrie Rbc.ru. Lista persoanelor sancționate a fost publicată pe site-ul guvernamental al Regatului Unit.  

Sursa notează că Marea Britanie a aplicat sancțiuni împotriva jurnalistului Serghei  Brilev de la Rossia 1, care este și cetățean al Regatului Unit, directorului general al Gazprom-Media, Alexandr Jarov, și agenției de stat Rossia Segodnia.  

În lista de sancțiuni a fost inclusă și organizația TV-Novosti, care deține brandul RT. Printre persoanele sancționate se numără și directorul general al postului de televiziune RT, Alexei Nikolov, dar și redactorul-șef al agenției Sputnik, Anton Anisimov.

„Șefa Ministerului de Externe a adăugat în lista de sancțiuni 14 persoane și organizații care reprezintă propaganda rusă și mass-media de stat care răspândesc minciuni cu privire la invazia ilegală a lui [Vladimir] Putin în Ucraina”, potrivit comunicatului de presă al autorității.

Sancțiunile prevăd interdicția de intrare în țară și blocarea tuturor fondurilor și activelor. 

Ministerul de Externe britanic notează că noul pachet de sancțiuni „va lovi în propagandiștii nerușinați care promovează știrile și narațiunile false ale lui Putin”. Reprezentanții ministerul au explicat că persoanele care au ajuns în listă sunt apropiate Kremlinului. Bunăoară, sancțiunile împotriva lui Brilev au fost introduse pentru că el a intervievat personalități politice de rang înalt, printre care Vladimir Putin și Dmitri Medvedev. 

Show More

💬 ...

Back to top button