Actualitate

Lituania: A fost interzisă retransmisia MIR TV, iar peste 50 de site-uri sunt blocate

Autoritatea de reglementare din Lituania a interzis miercuri, 9 martie, retransmisia canalului MIR TV și a decis să blocheze 57 de site-uri prin intermediul cărora utilizatorii puteau urmări canalele rusești și belaruse închise anterior, scrie TASS.

„S-a stabilit că programul Mir TV a transmis propagandă de război și a instigat la război, așa că s-a luat decizia de a interzice retransmisia și distribuția lui în Lituania timp de cinci ani”, se arată într-un comunicat al autorității.

Cu două zile în urmă, Consiliul Național al Presei Electronice din Letonia a luat decizia de a interzice transmisia  pe teritoriul țării a  încă 18 posturi TV rusești, afiliate concernului Gazprom Media, potrivit rus.delfi.lv.

Directorul CNPEL,  Ivars Āboliņš, a meționat că la moment sunt vizate TNT, KHL TV Channel  și Friday International. Lista completă se actualizează, trustul mediatic Gazprom Media fiind în lista de sancțiuni a Agenției SUA a Activelor Străine.

Anterior, pe 28 februarie, a fost interzisă retransmisia posturilor rusești MIR 24 și RTVI pe teritoriul Letoniei de către CNPEL.

Show More

💬 ...

Back to top button