Actualitate

Jurnaliștii de la Pervîi Canal o învinuiesc pe Marina Ovsianikova de trădare 

Șeful Direcției Programe Informaționale de la Pervîi Canal (Первый Канал), Chiril Kleimenov, a acuzat-o pe fosta angajată a canalului, Marina Ovsiannikova, de trădare după ce a ieșit în emisia directă a principalului buletin de știri cu mesaje antirăzboi, scrie Meduza.io. Declarația a fost făcută în cadrul unui buletin de totalizare de știri din 20 martie.

Sursa scrie că Kleimenov se pare că ar fi încercat să facă aluzie la faptul că acțiunea jurnalistei ar fi fost planificată, afirmând că deja după „câteva minute numărate” pe site-urile occidentale ar fi apărut imagini cu ea, iar avocatul o aștepta la intrarea în sediul televiziunii.

Potrivit lui Kleimenov, cu puțin timp înainte, Ovsianikova ar fi vorbit la telefon cu un angajat al „ambasadei Angliei”, însă nu a precizat de unde a obținut această informație.  „O mișcare emoțională e una, iar trădarea e cu totul altceva”, este citat Kleimenov.

Pe canalul de Telegram, etichetat ca pagina oficială a Marinei Ovsianikova, a apărut un comentariu la cuvintele lui Kleimenov: „Niciun cuvânt de adevăr! Niciun cuvânt!!! Mi-e rușine că am lucrat cu voi!!!”. 

Ovsianikova a fost reținută și amendată cu 30.000 de ruble (circa 260 de euro) după ce a intervenit în emisia directă a programului „Vremea”, ținând în mână o pancartă cu inscripții împotriva războiului și reușind să rostească în direct mesajele „Nu războiului!”, „Opriți războiul!” până la schimbarea imaginilor pe post. Ulterior, ea a demisionat de la canal.

Show More

💬 ...

Back to top button