ActualitateCategorie Implicită

Jurnalista Viorica Tătaru, reținută de autoritățile autoproclamate de la Tiraspol

Reportera TV8 Viorica Tătaru a fost reținută la Tiraspol. Potrivit postului de televiziune, ea filma protestul organizat de autoritățile autoproclamate. Asociația Promo-LEX a cerut intervenția imediată pentru eliberarea jurnalistei. 

TV8 precizează că Viorica Tătaru se afla în Piața Teatrului din Tiraspol, unde sute de oameni cu pancarte și drapelul regiunii separatiste au pornit în marș, în frunte cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, nemulțumiți față de prevederile noului Cod Vamal, care vizează agenții economici din regiune.

„Am fost reținuți în timp ce încercam să întrebăm oamenii pentru ce au venit la protest, care sunt cerințele lor. Doi inși ne-au reținut și ne-a precizat că ne duc la așa-zisul minister al securității, care s-au prezentat a fi colaboratori. Au zis că merg să ne interogheze de ce am venit și de ce am încălcat legile, pentru că am fi presă internațională, adică presă de peste hotare. Noi am spus că s-a anunțat despre proteste masive și am venit să monitorizăm, să vedem dacă este adevărat, să vorbim cu oamenii, deci nu văd care ar fi încălcarea din partea noastră”, a relatat jurnalista potrivit unui audio difuzat de TV8.

Asociația Promo-Lex a calificat incidentul drept unul alarmant și a cerut Guvernului să intervină fără întârziere pentru a clarifica circumstanțele detenției și a asigura eliberarea imediată a jurnalistei Viorica Tătaru. „Este esențial ca autoritățile să acționeze decisiv pentru protejarea drepturilor și libertății presei în regiune. (…) Detaliile incidentului sunt încă în curs de verificare, însă gravitatea situației necesită o reacție imediată și coordonată”, precizează reprezentanții organizației. Ei mai subliniază necesitatea unei intervenții de urgență din partea Biroului Politici de Reintegrare, Delegației UE în Republica Moldova, misiunilor diplomatice și Oficiului Avocatului Poporului.

Show More

💬 ...

Back to top button