Externe

Jurnalista Marina Ovsiannikova, amendată de o instanță din Moscova

O instanță de la Moscova a amendat-o pe fosta angajată a Pervîi Canal Marina Ovsiannikova cu 50.000 de ruble (circa 800 de euro) în baza unui proces-verbal cu privire la discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, scrie RIA Novosti cu referire la corespondentul său din sala de judecată.

Sursa menționează că, la sfârșitul lunii martie, împotriva ei a fost deja întocmit un proces-verbal în baza aceluiași articol cu privire la discreditarea militarilor. La bază ar fi stat declarațiile sale negative cu privire la „operațiunea specială” din Ucraina la judecătoria Basmanîi, care la acel moment examina arestarea deputatului municipal Ilia Iașin într-un dosar penal cu privire la falsuri despre forțele armate. Potrivit publicației, în instanță, Ovsiannikova nu a negat circumstanțele de fapt ale cazului, ci s-a referit la libertatea de exprimare.

La mijlocul lunii martie, Ovsiannikova, care era pe atunci redactoră la emisiunea „Vremea” (Время), a apărut în direct cu o pancartă ce promova un mesaj antirăzboi. După ce a fost concediată în urma unui control, ea a activat o perioadă și pentru cotidianul german Die Welt. Ulterior, jurnalista a revenit în țară. La mijlocul lunii iulie a participat singură la un protest împotriva președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Show More

💬 ...

Back to top button