ActualitateCategorie Implicită

Instanța a respins plângerea lui Eugeniu Nichiforciuc împotriva portalului Deschide.md

O cerere a fostului deputat al Partidului Democrat (PDM) Eugeniu Nichiforciuc împotriva portalului de știri Deschide.md, pentru articole publicate în mai 2020, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Hotărârea fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, la data de 22 iunie. 

Prin cererea din mai 2020, Eugeniu Nichiforciuc a solicitat instanței constatarea informațiilor defăimătoare care îi lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională, precum și dezmințirea de către redacția Deschide.md a unei informații defăimătare ce ar fi fost publicată pe site, cât și repararea prejudiciului moral și compensarea cheltuielilor de judecată. 

Redacția Deschide.md a confirmat faptul că solicitarea de chemare în judecată a fostului deputat a fost motivată de publicarea mai multor materiale care îl vizau, printre care știrile „Conspirație pe timp de pandemie. Diacov, Nichiforciuc, Andronachi și Botnari la sfat cu omul lui Dodon” și „Dodon ia bani de la mama, iar Nichiforciuc – Penthouse de la socrii pensionari”. 

Într-un caz, politicianul s-a arătat nemulțumit că „portalul de știri Deschide.md a publicat un articol care conține un video ce demonstrează faptul că am fost filat fără să fiu înștiințat și fără a-mi cere acordul”, potrivit reclamantului. În al doilea material, jurnaliștii au publicat imagini filmate cu drona ale proprietăților fostului deputat democrat, care, susțin aceștia, „nu par a fi deloc specifice unui simplu salariat”. În urma publicării, Nichiforciuc a amenințat portalul Deschide.md cu chemarea în judecată, potrivit redacției.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 zile din momentul pronunțării acesteia. 

Show More

💬 ...

Back to top button