Actualitate

Încă un distribuitor din Găgăuzia a fost sancționat pentru retransmiterea emisiunilor produse în Rusia

Un distribuitor din Găgăuzia a fost sancționat cu amenzi maxime, prevăzute de legislația audiovizuală, pentru retransmisiunea programelor informative și analitice ale posturilor de televiziune rusești, fapt interzis de lege. Decizia a fost luată de Consiliul Audiovizualului (CA) în cadrul ședinței din 15 martie.

Potrivit CA, Orvitmedia SRL a încălcat prevederile ce țin de protejarea spațiului audiovizual național prin retransmisiunea conținuturilor interzise, produse în Federația Rusă. Mai mult, compania retransmitea, fără autorizație, 65 de servicii de televiziune, inclusiv Pervîi Kanal, Rossia 24 și Rossia 1, care, în perioada controlului, au difuzat emisiuni dedicate mesajului președintelui Federației Ruse către Adunarea Federală.

Firma a fost amendată cu 70.000 de lei pentru retransmisiunea programelor informative și analitice ale posturilor de televiziune rusești și cu 20.000 de lei pentru activitate fără act permisiv.

CA mai precizează în comunicatul de presă că o altă companie, vizată anul trecut de două controale ale CA, Ilk Halk Televizionu SRL, a fost amendată cu 30.000 de lei pentru activitate, în mod repetat, fără licență de emisie.

Membrii CA au oferit un termen de cel mult 15 zile lucrătoare celor două entități ca să-și legalizeze activitatea.

Show More

💬 ...

Back to top button