Actualitate

În Rusia ar putea fi pornit dosar penal împotriva jurnalistei ucrainene Natalia Moseiciuk pentru incitare la violență

Șeful Comitetului de Investigație din Rusia, Alexandr Bastrîkin, a împuternicit Departamentul Principal de Investigații să inițieze un dosar penal împotriva prezentatoarei TV Natalia Moseiciuk de la canalul ucrainean 1+1, scrie Vz.ru

„În emisie, Moseiciuk a îndemnat la violență împotriva piloților ruși și a apropiaților lor, exprimând o atitudine mizantropică și amenințări reale”, se arată pe site-ul instituției. 

Sursa scrie că Comitetul de Investigații ar putea să o declare și în căutare internațională după ce vor iniția dosarul penal și vor fi acumulate datele necesare. 

Portalul News.pn scrie că jurnalista s-a adresat către soțiile piloților ruși care participă la acțiunile militare din Ucraina și a declarat că poporul ucrainean se va răzbuna împotriva lor. Publicația a inserat și un video cu secvența. „Vreau să mă adresez rudelor piloților ruși, în special soțiilor acestora, pentru că mi se pare că ar trebui să vă fie frică pentru soții voștri, care acum sunt în Ucraina și îndeplinesc aceste ordine penale. Trebuie să înțelegi că, mai devreme sau mai târziu, răzbunarea noastră vă va atinge. Ar trebui să vă fie teamă, pentru că mai devreme sau mai târziu veți deveni văduve, iar copiii voștri vor rămâne orfani, pentru că răzbunarea poporului ucrainean vă va găsi atât în ​​locurile de odihnă a Egiptului, cât și a Turciei, unde veți zbura cu banii câștigați din sânge în Ucraina”, a spus jurnalista. 

De asemenea, ea a sfătuit femeilor care doresc să se căsătorească cu piloți ruși să cumpere batiste negre pentru că, „mai devreme sau mai târziu, le vor pune pe cap”.

Anterior, jurnalistul canalului ucrainean 24 Fahrid Șarafmal a îndemnat în emisie directă la uciderea copiilor ruși, ghidându-se de teoria nazistului Adolf Eichmann.  După ce s-a iscat un scandal în urma afirmațiilor sale, el și-a cerut scuze publice, spunând că este „inacceptabil atât din punct de vedere jurnalistic, cât și uman”. Și în privința lui a fost pornit un dosar penal, potrivit presei ruse. 

Show More

💬 ...

Back to top button