Actualitate

În Rusia a fost blocat încă un site al redacției Novaia Gazeta

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare media din Rusia, a blocat noul site al redacției Novaia Gazeta, Novaya.no, la solicitarea Procuraturii Generale, potrivit canalului de Telegram al publicației. Motivul blocării – „discreditarea”. Redacția menționează că, în notificarea instituției, nu se precizează în ce constă „discriminarea” ce i se impută.

Jurnaliștii de la Novaia scriu că autoritățile au cerut blocarea imediată nu a unui text anume sau a mai multor texte, ci a portalului în întregime. „Site-ul a fost ucis din pruncie. Noi ne-am ținut 7 zile și 9 ore. Scrisoarea de la Roskomnadzor, prin care ne-au informat «că nu vom mai trăi», a ajuns sâmbătă seara. Două ore mai târziu a început procesul de blocare”, potrivit redacției.

Anterior, redactorul-șef al ziarului Novaia Gazeta, Dmitrii Muratov, a anunțat că în  Rusia va apărea revista de povestiri „No” [trad. din rusă, Dar] – un supliment al publicației Novaia Gazeta, care și-a suspendat activitatea în luna martie.

Apariția ziarului Novaia Gazeta a încetat după ce autoritatea de reglementare media Roskomnadzor a emis un al doilea avertisment în scris la adresa redacției și fondatorului acestuia.

Jurnaliștii de la Novaia Gazeta, plecați din Rusia, au lansat între timp ediția Novaia Gazeta.Europa, iar redactor-șef al acesteia a devenit Kiril Martînov. Site-ul lor este blocat în Rusia.

Show More

💬 ...

Back to top button