Actualitate

Duma de Stat a Rusiei vrea să introducă pedeapsă penală pentru difuzarea știrilor false despre acțiunile armatei ruse în Ucraina

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, a susținut inițiativa Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție privind elaborarea un proiect de lege care să prevadă pedepse penale pentru răspândirea falsurilor despre acțiunile forțelor armate ruse, scrie Ura.news. Despre asta a anunțat șeful comitetului, Vasilii Piskarev.

„Astăzi, Veaceslav Victorovici (Volodin – n.r.) a aprobat propunerea Comitetului de Securitate de a elabora un proiect de lege. Am început lucrul asupra lui astfel încât în Codul penal să se prevadă răspunderea penală pentru difuzarea publică a informațiilor false cu bună știință despre acțiunile Forțelor Armate”, a spus Piskarev. Sursa scrie că declarația a fost făcută în emisie la Pervîi Canal. Parlamentarul a precizat că în viitorul apropiat vor fi inițiate propuneri pe marginea acestei inițiative. 

Agenția Tass scrie că pedepsele pentru răspândirea informațiilor false despre acțiunile forțelor armate ruse în perioada „operațiunii speciale militare” în Ucraina poate să ajungă până la 15 ani de privare a libertății. 

Show More

💬 ...

Back to top button