Actualitate

Dmitrii Muratov a anunțat că ziariștii pubicației Novaia Gazeta de la Moscova vor lansa în Rusia revista „No”

În Rusia va apărea în curând revista „No” [trad. din rusă – Dar] – un supliment al publicației Novaia Gazeta, care și-a suspendat activitatea în luna martie, scrie Rbc.ru. Anunțul a fost făcut de redactorul-șef al ziarului Novaia Gazeta, Dmitrii Muratov, pe canalul de YouTube „Jivoi Gvozdi”, moderat de Alexei Venedictov, fostul redactor-șef al postului de radio Eho Moscvî, închis în luna martie.

„Sub conducerea lui Serghei Kojeurov – el este redactor-șef – va apărea un supliment la Novaia Gazeta, care și-a suspendat activitatea.  Ziarul nostru a fost sistat, dar noi am înregistrat cu mult timp în urmă, în 2009, o nouă publicație de povestiri. Acum am decis s-o reanimăm. Am elaborat și un nou logotip. Este prima silabă din Novaia Gazeta – «No». Rămânem în paradigma și valorile Novaia Gazeta, a complicilor și cititorilor săi”, a spus Muratov.

Potrivit lui, la noua ediție vor contribui jurnaliștii de la Novaia Gazeta care au rămas să activeze la Moscova. Noua revistă ar urma să apară la mijlocul lunii iulie.

RBC a precizat că, pe 6 iulie, instanța de judecată raională Simonovski din Moscova a amendat Novaia Gazeta cu 300.000 de ruble (circa 4.600 de euro) pentru diseminarea în mass-media „cu bună știință a informațiilor neveridice și de interes public sub forma unor informații adevărate”. Sursa nu a putut identifica pentru care material anume a fost amendată instituția media.

Novaia Gazeta a suspendat apariția ziarului după ce autoritatea de reglementare media Roskomnadzor a emis un al doilea avertisment în scris la adresa redacției și fondatorului ziarului.

Jurnaliștii de la Novaia Gazeta, plecați din Rusia, au lansat între timp publicația Novaia Gazeta.Europa, iar redactor-șef al acesteia a devenit Kiril Martînov. Site-ul lor este blocat în Rusia.

Show More

💬 ...

Back to top button