Actualitate

CPJ cere eliberarea imediată a jurnalistului palestinian Amer Abu Arafa, arestat de Forțele de Apărare Israeliene în Cisiordania

Autorităţile israeliene ar trebui să-l elibereze imediat pe jurnalistul Amer Abu Arafa şi să înceteze să reţină şi să hărţuiască  jurnaliştii palestinieni, a declarat printr-un apel public Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ).

Marți dimineața, pe 19 iulie, soldații Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) l-au arestat pe corespondentul Agenției de știri Quds Press din Londra, Abu Arafa, în domiciliul său din orașul Nebron, ocupat de Israel, din Cisiordania, scrie CPJ cu referire la informațiile apărute în mass-media palestiniană.

Aproximativ 30 de soldați au venit cu patru vehicule militare și au percheziționat casa jurnalistului, pe care apoi l-au reținut, potrivit declarațiilor soției sale Safaa al-Hroub pentru Shebab News. Ea a mai spus că militarii ar fi luat și o sumă de bani.

CPJ nu a putut stabili operativ locul aflării lui Aba Arafa și nici cauzele reținerii. „În loc să ia măsuri de responsabilitate și respectare a libertății presei, autoritățile israeliene au intensificat represiunile, închizând încă un jurnalist palestinian”, a declarat Justin Shilad, cercetător superior al CPJ pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord. „Autoritățile israeliene ar trebui să-l elibereze imediat pe Amer Abu Arafa și să înceteze acțiunile de reducere la tăcere a jurnaliştilor palestinieni”, a mai spus reprezentantul CPJ.

Presa relatează că Amer Abu Arafa a fost reținut și în anii precedenți de autoritățile israeline.

Contactați de Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor pentru comentarii, un reprezentant de la Biroul de presă al IDF din America de Nord a declarat că organizația cercetează problema, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Show More

💬 ...

Back to top button