Actualitate

Chile: O jurnalistă a murit din cauza rănilor primite în timp ce reflecta un protest

Institutul Internațional de Presă (IPI) îndeamnă guvernul chilian, printr-un apel public, să ia măsuri urgente pentru a asigura protecția mass-media după moartea jurnalistei Francisca Sandoval, care a fost împușcată la Santiago, pe 1 mai, în timp ce reflecta mersul unui marș de Ziua Muncitorilor.  Urmare a rănilor primite, Sandoval a decedat pe 12 mai. 

Sursa scrie că reporterița Sandoval, de la postul de televiziune Señal 3 La Victoria, a fost rănită după o împușcătură în cap, în momentul când au izbucnit ciocniri între demonstranți și oamenii legii la un protest în susținerea sindicatelor pe 1 mai. Alți doi jurnalişti au fost răniți nu atât de grav. Sandoval a fost internată în spital în stare critică, unde a și decedat după circa două săptămâni.

Señal 3 La Victoria a calificat moartea lui Sandoval drept un asasinat și a promis că-i va identifica pe făptași. Uniunea Jurnaliștilor din Chile a condamnat ferm atacul şi a cerut măsuri de protecție mai eficiente pentru securitatea jurnaliștilor.

Poliția a anunțat că a reținut mai mulți suspecți, la câteva zile după împușcătură. „Jurnaliştii trebuie să poată reflecta protestele în mod liber şi fără teamă de violenţă. Îndemnăm autoritățile chiliene să investigheze această crimă rapid și amănunțit și să tragă la răspundere făptuitorii”, a declarant reprezentata IPI Amy Brouillette.

Președintele Chile, Gabriel Boric Font, a declarat că este inadmisibilă impunitatea pentru această crimă. 

Show More

💬 ...

Back to top button