Actualitate

CA va monitoriza 11 posturi TV la capitolul reflectării subiectelor despre utilizarea simbolurilor ce promovează agresiunea militară 

Consiliul Audiovizualului (CA) a decis să monitorizeze 11 posturi de televiziune la capitolul reflectării subiectelor „în contextul promulgării din 19 aprilie a legii ce interzice în Republica Moldova afișarea însemnelor asociate cu agresiunea militară a Federației Ruse în statul suveran Ucraina”. Propunerea a fost înaintată de membra CA Larisa Turea. 

Membra consiliului a propus efectuarea unui control din oficiu a modului în care a fost reflectat acest subiect în programele audiovizuale în orele de maximă audiență, de dimineață și de seară, pentru trei zile consecutive – 19-21 aprilie. Ea a precizat că a propus să fie monitorizate „top-10 posturi private”, conform datelor măsurătorului audienței, pentru trimestrul I al anului curent, și postul public de televiziune Moldova 1. Televiziunile private care vor fi supuse monitorizării sunt: RTR Moldova, NTV Moldova, Primul în Moldova, Prime, TV6, Pro TV Chișinău, Publika TV, Jurnal TV, TV8, N4.    

Șase membrii CA au votat pentru propunerea Larisei Turea, iar colegul lor Eugeniu Rîbca – contra. Acesta a precizat că este împotriva monitorizării postului public de televiziune. „Consider că în aceasta perioadă există priorități mai înalte, cel puțin în raport cu furnizorii media de servicii publice ”, a explicat Eugeniu Rîbca. 

Show More

💬 ...

Back to top button