Actualitate

Autoritatea de reglementare audiovizuală britanică a revocat licența RT UK

Organismul de reglementară audiovizuală britanic (Ofcom) a revocat licența RT, fost Russia Today, de a difuza în Marea Britanie, cu efect imediat, scrie G4media.ro.

„Am făcut acest lucru pe baza faptului că nu considerăm că deținătorul de licență RT, ANO TV Novosti, este potrivit pentru a deține o licență de emisie în Marea Britanie. Decizia de astăzi vine pe fondul a 29 de investigații aflate în desfășurare din partea Ofcom cu privire la imparțialitatea cuvenită a știrilor și a acoperirii actuale ale RT cu privire la invazia Rusiei în Ucraina. Considerăm că volumul și natura potențială gravă a problemelor ridicate într-o perioadă atât de scurtă sunt de mare îngrijorare – mai ales având în vedere istoricul conformității RT, în care canalul a fost amendat cu 200.000 de lire sterline pentru încălcări anterioare ale imparțialității”, scrie în comunicatul Ofcom.

În acest context, Ofcom susține că a demarat o anchetă separată pentru a stabili dacă ANO TV Novosti este aptă și adecvată pentru a-și păstra licența de difuzare. „Această investigație a luat în considerare o serie de factori, inclusiv relația RT cu Federația Rusă. A constatat că RT este finanțată de statul rus, care a invadat recent o țară suverană vecină. De asemenea, am luat notă de noi legi în Rusia care incriminează efectiv orice jurnalism independent care se îndepărtează de știrile propriului stat rus, în special în legătură cu invazia Ucrainei. Considerăm că, având în vedere aceste constrângeri, pare imposibil ca RT să respecte regulile de imparțialitate cuvenite din Codul nostru audiovizual în aceste circumstanțe”, se mai spune în comunicat.

Canalul RT UK a fost lansat pe 30 octombrie 2014 și încetat pentru difuzarea TV din Londra pe 30 iulie 2021. RT UK s-a concentrat pe acoperirea Regatului Unit. 

La sfârșitul lunii februarie 2022, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, o serie de jurnaliști britanici aflați atât în ​​birourile RT din Moscova, cât și în birourile RT UK din Londra au demisionat din rețea ca răspuns la acoperirea atacului rusesc.

Show More

💬 ...

Back to top button