Actualitate

Amenzi de aproape 200.000 de lei distribuitorilor din Găgăuzia pentru că nu protejează spațiul audiovizual național

Mai mulți distribuitori de servicii media din UTA Găgăuzia au fost amendați în premieră de Consiliul Audiovizualului (CA), în cadrul ședinței din 6 iulie, pentru că nu au protejat spațiul audiovizual național și pentru că activează fără act permisiv. Suma totală a sancțiunilor aplicate este de 186 000 de lei.

Potrivit CA, membrii autorității au aplicat sancțiuni de 100.000 de lei distribuitorilor Oguzsatlink și ILK HALK TELEVIZIONU, care au retransmis programe informative și analitice ale posturilor de televiziune din Federația Rusă și Belarus, cu încălcarea prevederilor art. 17 din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA), care face referire la neprotejarea spațiului audiovizual național.

Oguzsatlink SRL a fost amendat cu 50.000 de lei pentru retransmiterea programelor TV de la posturile de televiziune Pervîi Kanal, NTV, Rossia 1,  RBK, Rossia 24, Belarus 24. ILK HALK TELEVIZIONU, la fel, retransmite programe TV interzise de legislație, de la posturile Krasnaia Linia, NTV, Rossia 24, Belarus 24, fiind astfel amendat tot cu 50.000 de lei. Distribuitorii urmează să înceteze, în termen de 24 ore, difuzarea programelor ce încalcă securitatea informațională a țării, avertizează Consiliul.

Aceștia s-au ales și cu amenzi pentru activitate fără autorizație de retransmisiune sau licență de emisie. Oguzsatlink retransmite, contrar legii, 58 de servicii media de televiziune, iar ILK HALK TELEVIZIONU – 37. Ambii distribuitori au primit amenzi de câte 19.000 de lei pentru activitate în lipsa actului permisiv de la CA și urmează să-și legalizeze activitatea în cel mult 15 zile lucrătoare.

În același timp, ILK HALK TELEVIZIONU a mai fost sancționat cu 19.000 de lei pentru că difuzează postul TV Pervîi Narodnîi fără ca să dețină licență de emisie.

Un alt distribuitor, Steel Trading Group, a fost amendat cu 29.000 de lei pentru activitate fără autorizație de retransmisiune în Glodeni. CA a decis să-i acorde un termen de 15 zile lucrătoare pentru a-și legaliza activitatea.

Show More

💬 ...

Back to top button