Consiliul Audiovizualului (CA) a decis să avertizeze public postul de televiziune TVR Moldova pentru încălcarea prevederii Codului Serviciilor Media Audiovizuale, conform căreia, în cadrul știrilor şi emisiunilor de dezbateri ce abordează probleme minorităților etnice, religioase sau sexuale trebuie să fie prezentate şi opiniile reprezentanților acestora. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 27 ianuarie, în urma unei sesizări expediate de Elena Pahomova.
La data de 30 decembrie, Elena Pahomova a sesizat CA în legătura cu ediția din 23 decembrie 2022 a emisiunii „Punctul pe azi”, la care au fost invitați deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Oazu Nantoi, președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, și expertul român în politică externă Mihai Isac. Petiționara susține ca în emisiune s-a prezentat un punct de vedere singular, fără a invita și reprezentanți ai opoziției. De asemenea, s-au atins subiecte sensibile, precum statutul teritoriului din stânga Nistrului și cel al Găgăuziei, fără a asigura prezența în platou sau la telefon a reprezentanților acestor regiuni. Jurnalista a considerat ca prezentatorul Vasile Munteanu nu a intervenit pentru a omodera replici ce ar fi fost discriminatoare și instigatoare la ură ale lui Anatol Șalaru și Oazu Nantoi la adresa minorităților.
În timpul discutării subiectului de către membrii CA, vicepreședinta instituției, Aneta Gonța, a subliniat necesitatea intervenției jurnalistului, chiar și în emisie directă, pentru a echilibra afirmațiile invitaților la adresa etniei găgăuze, în lipsa reprezentanților acesteia: „În rest, cărei opoziții trebuia să i se dea cuvântul?! Cea care spune că Transnistria nu este zonă separatistă?”, a mai adăugat ea. Membrii CA nu a găsit justificare altor învinuiri aduse de către petiționară.
Drept răspuns, moderatorul emisiunii vizate, Vasile Munteanu, și-a asumat observațiile CA, dar a respins acuzațiile petiționarei cu privire la discriminare sau incitare la ură. „Nu am ofensat sub nicio formă etnia găgăuză, dar vreau să subliniez că, atunci când ne-am referit la autonomia găgăuză, invitații s-au referit la anumite elemente din acea regiune care încearcă, mai ales în această perioadă, să promoveze mesaje inflamatoare, mesaje care dăunează nu doar poporului găgăuz, dar și Republicii Moldova”.
Decizia fost aprobată prin voturile a patru din cei șapte membri ai CA. De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată cererea de prelungire a licenței de emisie pentru serviciul media audiovizual de televiziune TVR Moldova pentru următorii nouă ani, prin vot unanim.