27 de posturi de radio și TV și-au reluat activitatea în teritoriile ucrainene eliberate 

Șefa Consiliului Național pentru Televiziune și Radiodifuziune (CNTRU), Olha Herasimiuk, a informat, în cadrul unei ședințe de săptămâna trecută a autorității, că 27 de televiziuni și radiouri ucrainene au reluat emisia în teritoriile eliberate de sub ocupația armatei ruse. Despre aceasta relatează portalul Detector.media și alte surse de informație din Ucraina.

Potrivit președintei CHTRU, în Ucraina „se iau toate măsurile necesare pentru ca oamenii să revină rapid la viață după șase luni de ocupație. Și, bineînțeles, mass-media noastră este importantă în aceste teritorii”, subliniază ea. 

Astfel, pe 6 septembrie și-a reluat emisia postul Armiya FM în Harkov, chiar în apropiere de granița cu Federația Rusă. În lunile iulie și septembrie, în regiunea Cernigovo și-au reluat activitatea doi radiodifuzori – TRC TIM și TRC Klas. De asemenea, două companii de televiziune și radio și-au început activitatea în regiunea Nikolaev și una în regiunea Donețk.

„Acest lucru arată că toate emisiunile de ocupație sunt temporare și că, odată cu forțele armate care își fac treaba, continuă și de-ocuparea spațiului informațional”, a menționat Herasymyuk. 

Totodată, CNTRU desfășoară o activitate continuă de monitorizare a activității mass-media locale în toate teritoriile ucrainene. „Vreau să asigur pe toată lumea că facem o monitorizare la fața locului. Știm cine trece de partea inamicului, iar acei oameni trebuie să înțeleagă că acest lucru nu va rămâne nepedepsit”, mai spune șefa autorității audiovizuale. 

Exit mobile version