Вы здесь

Utile

Scoala de Studii Avansate in JurnalismScoala de Studii Avansate in Jurnalism (www.scoaladejurnalism.md) este deschisa de Centrul pentru Jurnalism Independent  din Moldova, care timp de 12 ani a ajutat la dezvoltarea unei prese independente de factorii politici, echidistante si devotate publicului. Acum, dupa sute de cursuri de scurta durata pe care le-a organizat pentru jurnalistii moldoveni, echipa Centrului a hotarit sa deschida aceasta Scoala.

Anual, 20 studenti vor obtine o pregatire profesionala temeinica si timp de 10 luni cit va dura cursul, acestia vor putea afla totul despre standardele si practicile jurnalismului occidental si felul in care acestea sunt sau pot fi aplicate in Republica Moldova.

Spre deosebire de universitatile obisnuite, la Scoala cursurile au fost concepute in asa fel incit sa creeze un mediu asemanator celui dintr-o redactie reala. Cursurile de jurnalism radio si tv, jurnalism economic, foto-jurnalism, ancheta reportericeasca, legislatie si etica a presei, publicatii on-line, management in mass-media si altele vor fi tinute de jurnalisti cunoscuti din Republica Moldova, precum si de instructori din tarile occidentale. Lectiile vor fi urmate de patru saptamini de stagiu la o institutie de presa din Republica Moldova.

Certificatele de absolvire vor fi semnate de Centrul pentru Jurnalism Independent si principalii parteneri ai Scolii: Scoala de Jurnalism a Universitatii din Missouri (SUA), Centrul de Formare Profesionala a Jurnalistilor cu sediul la Paris (Franta).

Pentru informatii despre cursurile de scurta durata, accesati rubrica "Calendar".

Видеопродукция

Cetățenii trebuie să fie informați corect și obiectiv de către mass-media, iar jurnaliștii să aibă acces la orice informație de interes public - acesta este mesajul unei noi producții video lansate de Centrul pentru Ju

У граждан есть право знать, кто владеет средствами массовой информации, чтобы иметь возможность осознанно выбирать информацию и не подвергаться манипуляции анонимных владельцев, использующих прессу в собственных интересах – в этом заключается смысл

Центр независимой журналистики (ЦНЖ) продолжает общественную кампанию по обеспечению свободного доступа прессы на заседания Парламента, с тем, чтобы СМИ могли объективно и всесторонне освещать работу законодательного органа и достоверно информировать граждан.