Eşti aici

Training pentru jurnaliștii de investigație

Jurnaliștii interesați de investigații și de subiecte ca Legal leaks, accesul la informație și jurnalismul de date, sunt invitați să participe la un training care va avea loc în zilele de 12-13 iunie, la Chișinău.

În timpul instruirilor, participanții vor învăța cum să beneficieze mai eficient de dreptul lor de acces la informație, care sunt modalitățile de a depune cereri pentru obținerea de informații și ce tehnici ar putea utiliza pentru a proteja securitatea datelor și sursele de informare confidențiale.

Training-ul în Legal Leaks va avea o componentă importantă ce ține de jurnalismul de date. Activitatea are scopul de a le oferi participanților cunoștințe şi abilităţi practice despre cum să proceseze, analizeze și să prezinte datele obținute în urma cererilor de acces la informații de intres public astfel ca să îmbunătăţească calitatea materialelor.

Instruirile vor fi moderate de traineri din Germania, Irlanda, Danemarca și Republica Moldova. Limba de lucru - engleza.
Training-ul va fi desfășurat de organizația de media N-ost din Germania, Fundația germană Konrad-Adenauer, Access Info Europe și Centrul pentru Jurnalism Independent.

Pentru mai multe detalii, scrieți la adresa de email: irina.gotisan@gmail.com sau igotisan@ijc.md

Sursa foto: http://www.talkinbusiness.net