Eşti aici

Un tribunal din Rusia a amendat TikTok pentru apeluri la protest adresate unor minori

06 Aprilie 2021
228 de afişări
Tribunalul Taganski din Moscova a condamnat, pe 6 aprilie, platforma chineză TikTok la plata unei amenzi de 2,6 milioane de ruble (circa 29.000 euro), sub acuzaţia că nu a eliminat apeluri adresate unor minori de a participa la manifestaţiile de susţinere a opozantului Alexei Navalnîi, scrie Agerpres cu referire la AFP.

Decizia tribunalului, făcută publică pe contul său de Telegram, este cel mai recent episod al tensiunilor dintre autorităţile ruse şi giganţii sectorului IT.

Şedinţa vizând compania Telegram, pentru motive similare, a fost amânată pentru 12 mai, a indicat instanţa.

În ianuarie, regulatorul companiilor de telecomunicaţii, Rozkomnadzor, a denunţat publicarea pe mai multe reţele sociale a unor apeluri care „incitau minori” să participe la manifestaţii de susţinere a lui Navalnîi, după arestarea sa, iar în martie a dat în judecată TikTok, Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Vkontake şi Youtube „pentru că nu au suprimat aceste mesaje sau nu le-au suprimat la timp”.

Săptămâna trecută, Twitter a fost condamnată să plătească aproape 100.000 de euro, iar luni Roskomnadzor a anunţat încetinirea vitezei de accesare a reţelei sociale americane, acuzată că nu a suprimat postări „ilegale” cu privire la droguri, suicid şi cu caracter pornografic. Totuşi, forul rus a exclus, deocamdată, o blocare totală a Twitter, date fiind „primele măsuri” pe care le-a luat aceasta, respectiv ştergerea unei „părţi semnificative” din mesajele interzise.

Sursa foto: pixabay.com