Eşti aici

Un nou proiect de educație mediatică pentru elevii din Moldova

14 Martie 2016
2790 de afişări

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) continuă activitățile de educație mediatică pentru consumatorii de media, în cadrul unui nou proiect lansat în luna martie.

Elevi din mai multe școli și licee din țară vor avea posibilitatea să participe la un nou ciclu de lecții mediatice, pentru a afla cum funcționează mass-media, care este rolul presei în societate, ce reguli trebuie respectate la scrierea unei știri etc. Lecțiile vor fi moderate de profesioniști media și au drept scop cultivarea gândirii critice, astfel încât consumatorii de presă să poată identifica tendințele de manipulare și dezinformare din media.

La fel, CJI va actualiza rubrica ”Media in vizor” de pe portalul www.media-azi.md unde vor fi semnalate abateri de la normele deontologice în materiale jurnalistice.

Tot în cadrul acestui proiect, CJI va organiza și un program de instruire pentru tinerii jurnaliști, axat pe abordarea etică și profesionistă a subiectelor de interes public în presă.

CJI este prima organizație de media care a demarat proiecte de educație mediatică în Republica Moldova.

Proiectul ”Promovarea educației mediatice și a standardelor profesioniste în presă pentru un public informat” este implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI ) în perioada martie-septembrie 2016, cu sprijinul financiar al organizației Civil Rights Defenders ( Suedia), partener al CJI.