Eşti aici

Un nou post TV, fondat de persoane afiliate PSRM, ar urma să apară pe ecrane. Reprezentantul TV9: Oamenii au obosit de politică

28 Octombrie 2021
1071 de afişări
TV9, un nou post de divertisment, ar urma să apară pe micile ecrane din Republica Moldova. Consiliul Audiovizualului (CA) a acordat licența de emisie pe un termen de 9 ani companiei Media Platform, proprietara viitorului canal TV.
 
„Bună ziua, stimați colegi”, și-a început discursul reprezentantul postului la adresa membrilor CA, în cadrul ședinței din 28 octombrie. „Prezentați-vă, vă rog frumos, dumneavoastră nu sunteți colegul nostru”, a fost replica președintei CA, Ala Ursu-Antoci.
 
Reprezentantul televiziunii, jurnalistul Dumitru Buimistru de la Exclusiv TV (TNT), a continuat cu precizări potrivit cărora televiziunea va avea un conținut „distractiv” și va asigura volumul necesar de produs autohton. „Mai mult de 10 ani lucrez în domeniul de creare a emisiunilor distractive la TV. Adică am o experiență mare, luând în calcul că fac asta în Republica Moldova, unde această piață media nu este atât de dezvoltată precum în alte țări - Ucraina, Rusia, SUA”, a spus Dumitru Buimistru.
 
Jurnalistul a explicat că echipa sa ar urma să se concentreze pe crearea conținutului distractiv „pentru că acesta este acel conținut care lipsește în grila televiziunilor din țara noastră, unde în mare parte se ocupă de informare, analiză - ceea ce poate fi foarte greu de făcut  imparțial”. „Iar în privința contentului distractiv, în acest sens se poate de făcut mult mai ușor și oamenii au obosit de politică”, a completat Dumitru Buimistru.

PARODII ȘI ȘTIRI COMENTATE ÎN STIL UMORISTIC 

Membra CA Larisa Manole s-a interesat de formatul emisiunii care presupune prezentarea știrilor cu comentariile moderatorilor. Jurnalistul a răspuns că moderatorul va comenta într-un mod umoristic unele evenimente pe care le va selecta redacția. „Ele nu se poziționează ca știri serioase, unde vom spune că, iată, autoritățile au făcut așa și așa. Este un show umoristic”, a explicat Buimistru, care s-a prezentat și drept redactor-șef al televiziunii.
 
Tot ea s-a interesat și de o altă emisiune planificată - Pamflet - care „presupune imitația satirică a unei persoane”. Reprezentantul TV9 a precizat că autorul emisiunii va parodia politicieni și artiști. „Pe diferiți politicieni sau doar pe unii?”, a întrebat Manole. „Sigur că pe diferiți”, a răspuns Buimistru.

El nu a putut răspunde la întrebarea cu privire la fezabilitatea proiectului, menționând că de aceste aspecte se ocupă administratoarea, Svetlana Caraseni.
 
Membrii CA au votat în unanimitate pentru acordarea licenței postului de televiziune TV9.
 
Compania Media Platform a fost fondată pe 23 aprilie 2021, de către Svetlana Caraseni. Ea figurează și în calitate de administratoare a casei de vânzări Exclusiv Sales House, fondată de P.P. Exclusiv Media, care aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță. Ultima deține posturile de televiziune NTV Moldova și Exclusiv TV (retransmite conținutul TNT din Rusia).
 
Svetlana Caraseni mai apare și ca administratoare în cadrul companiei Alkasar Media Services. Potrivit Infodebit.md firma este deținută de fostul deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi (50%) și Berloman Limited (50%) din Cipru. Chiril Lucinschi a declarat pentru Deschide.md că nu are nicio tangență cu noul proiect pe piața media.
 
Adevarul.ro scria anterior că Dumitru Buimistru  a donat 9.800 de lei socialiştilor în campania electorală pentru referendumul de demitere a ex-primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Buimistru mai este cunoscut prin parodiile pe care le face în încercarea de a-l imita pe Dorin Chirtoacă în cadrului unui proiect televizat.
 
 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.

Sursa foto: Dumitru Buimistru / Facebook