Eşti aici

Un nou clip video marca CJI: Informăm fără discriminare!

28 Septembrie 2015
1713 afişări

Campania ”Presa nu urăște!”, desfășurată de Centrul pentru Jurnalism Independent, continuă cu lansarea unui clip video. Acesta își propune să sensibilizeze mass-media despre importanța reflectării profesioniste și responsabile a subiectelor sensibile în materialele jurnalistice.

Materialul video prezintă câteva situații tipice de discriminare, fenomen care de cele mai multe ori se manifestă datorită abordării inadecvate a subiectelor ce vizează persoane dezavantajate, minorități.

CJI încurajează jurnaliștii să evite orice fel de discriminare în relatările de presă, contribuind astfel la promovarea drepturilor omului.

În cadrul Campaniei ”Presa nu urăște!”, CJI a organizat mai multe activități. Un grup de moderatori și jurnaliști au beneficiat de instruire în domeniul moderării conținutului pe media online și mediatizării corecte a subiectelor sensibile. De asemenea, pentru a evalua discursul de ură, CJI a monitorizat comentariile postate de internauți pe 15 portaluri informaționale.

Materialul video a fost realizat în cadrul proiectului „Combaterea discursului de ură în media online și pe rețele de socializare”, implementat de CJI cu suportul financiar al organizației partenere Civil Rights Defenders din Suedia.