Eşti aici

Termen prelungit până la 2 iunie 2015 pentru propunerea candidaţilor la premiul naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică

01 Iunie 2015
2054 de afişări
Consiliul de Presă din Republica Moldova informează că la 2 iunie 2015 expiră termenul pentru propunerea candidaţilor la Premiul Naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică, instituit de Consiliul de Presă în 2015. Premiul va fi acordat în rezultatul unui concurs destinat instituțiilor mass-media, după o monitorizare pe parcursul anului cu participarea publicului şi a unui grup de experţi.
 
La concursul pentru Premiul Naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică vor participa instituțiile mass-media din Republica Moldova care îşi vor propune candidatura de sine stătător sau vor fi propuse de către consumatorii de media sau de un grup de experţi creat de Consiliul de Presă în acest scop. Instituţiile mass-media candidate vor fi monitorizate de către public, grupul de experți și Consiliul de Presă, comportamentul profesional al acestora urmând să fie apreciat în conformitate cu prevederile Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova. Vizitatorii platformei online www.mediaforum.md vor avea posibilitatea să acorde puncte candidaţilor. Consiliul de Presă va valida punctajul fiecărei instituţii mass-media, urmând să adaoge sau să scadă puncte în funcţie de criteriile prevăzute în Regulamentul concursului, cum ar fi: semnarea de către instituţia candidată a Codului deontologic al jurnalistului, numărul de plângeri împotriva redacţiei şi felul cum a respectat deciziile Consiliului de Presă după examinarea acestor plângeri etc. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că instituţiile mass-media candidate nu merită acest Premiu.
 
Regulamentul concursului şi procedura de propunere a candidaţilor la Premiul Naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică pot fi consultate pe pagina web www.mediaforum.md, accesând bannerul de pe site, link direct: http://mediaforum.md/ro/premiul_national
 
Prin organizarea concursului pentru acordarea Premiului Naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică, Consiliul de Presă din Republica Moldova îşi propune să promoveze jurnalismul de calitate și bunele practici jurnalistice.