Eşti aici

TERMEN EXTINS pentru Cererea de oferte: Expert pentru un atelier online (masterclass) la subiectul detectării manipulării și a știrilor false

25 Ianuarie 2018
2171 de afişări
 Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Internews în Moldova, este în căutarea unui expert regional, vorbitor de limbă rusă, pentru desfășurarea unui atelier online (masterclass) de identificare a manipulării vizuale și a fotografiilor false cu ajutorul instrumentelor online care sunt ușor de utilizat, oferind în același timp sfaturi care să-i ajute pe consumatorii de media să discearnă între informațiile false sau părtinitoare și cele corecte, de calitate. 
 
Atelierul se va desfășura în limba rusă cu traducere în limba română. Expertul /experta urmează să-și împărtășească cunoștințele, punând în valoare propria experiență și răspunzând la întrebări, pentru ca astfel să ajute la înțelegerea instrumentelor și abilităților necesare pentru identificarea manipulării și pentru dezvoltarea gândirii critice.
 
Planul lecției va fi executat de către instructor, iar lecția va cuprinde amplu conținut video preînregistrat, precum și sarcini interactive. În plus, utilizatorii trebuie să aibă posibilitatea să adreseze întrebări și să-și împărtășească gândurile, iar instructorul va oferi răspunsuri la întrebările pe care le consideră cele mai utile pentru toți utilizatorii. Răspunsurile trebuie să fie înregistrate și să poată fi vizualizate de toți utilizatorii.
 
Publicul-țintă va include studenți, elevi de liceu, profesioniști din domeniul mass-media, bloggeri, activiști civici și publicul larg.
 
Condiții de depunere a dosarelor:
 
Dosarele vor include următoarele informații:
 
    CV
    Prezentarea generală a solicitantului
    Planul lecției
    Bugetul planificat
 
Dosarele urmează a fi depuse prin poșta electronică, fiind direcționate către Mariana Tabuncic, coordonatoare de programe la CJI, la adresa tabuncicmariana@gmail.com cu o copie către Cristina Mogîldea, cmogildea@ijc.md. Recepționarea dosarelor se va confirma în timp de două zile lucrătoare. Respondenții selectați vor fi notificați despre faptul că au fost aleși în timp de opt zile după termenul limită de depunere a dosarelor.
 
Termenul limită de depunere a dosarelor este 9 februarie 2018. Persoana de contact: Mariana Tabuncic, tel.: 022 213 652 sau 022 227 539.
 
Atelierul online este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. 
------------------
Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.