Eşti aici

Termen extins: Experți pentru o instruire la tema prelucrării datelor și fact-checking

07 Noiembrie 2017
1450 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Internews în Moldova, este în căutarea unui expert internațional și a unuia din Republica Moldova, care vor fi contractați în calitate de experți pentru o instruire la tema prelucrării datelor și fact-checking.

Experții urmează să-și împărtășească cunoștințele, punând în valoare propria experiență și răspunzând la întrebări, pentru ca astfel să ajute la înțelegerea instrumentelor și abilităților necesare jurnaliștilor pentru a putea verifica și utiliza datele în procesul de documentare și realizare a materialelor jurnalistice.

Planul lecției va fi executat de către instructori, iar lecția va cuprinde atât amplu conținut teoretic și practic, cât și exerciții individuale și de grup, care să solicite direct eforturile participanților. În plus, utilizatorii trebuie să aibă posibilitatea să adreseze întrebări și să-și împărtășească gândurile, iar instructorii vor oferi răspunsuri la întrebările pe care le consideră cele mai utile pentru toți utilizatorii.

Publicul-țintă va include jurnaliști, realizatori de programe și emisiuni, redactori și alte persoane interesate.

Condiții de depunere a dosarelor:
Dosarele vor include următoarele informații:

  • CV
  • Prezentarea generală a solicitantului
  • Planul instruirii
  • Bugetul planificat
Dosarele urmează a fi depuse prin poșta electronică, fiind direcționate către Olga Lanovaia, coordonatoare de programe la CJI, la adresa olanovaia@ijc.md, și copii către Cristina Mogîldea, cmogildea@ijc.md. Recepționarea dosarelor se va confirma în timp de două zile lucrătoare. Respondenții selectați vor fi notificați în scris sau telefonic despre faptul că au fost aleși.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 13 noiembrie 2017. Persoana de contact: Olga Lanovaia, coordonatoare de programe, tel.: 022 213 652 sau 079113769.

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.