Eşti aici

SUA analizează posibilitatea interzicerii unor aplicații chineze de social media, inclusiv TikTok

07 Iulie 2020
241 de afişări

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunțat luni seara că SUA „analizează cu siguranță” varianta interzicerii unor aplicații chineze de social media, printre care TikTok, scrie agerpres.ro cu referire la Reuters și EFE. „Nu vreau să mă pronunț înaintea președintelui (Donald Trump), dar este un lucru pe care îl examinăm”, a spus Pompeo într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.

Congresmenii americani au exprimat temeri privind securitatea națională în legătură cu gestionarea informațiilor despre utilizatori ai aplicației TikTok, afirmând că sunt îngrijorați de legea chineză care le cere companiilor interne „să sprijine și să coopereze cu activitatea de intelligence controlată de Partidul Comunist chinez”.

Aplicația TikTok, care nu este disponibilă în China, a încercat să se distanțeze de originile sale chinezești pentru a obține o audiență globală și a pus accentul pe independența sa față de Beijing. Afirmațiile lui Mike Pompeo intervin pe fondul sporirii tensiunilor dintre SUA și China referitoare la izbucnirea pandemiei de COVID-19 și la măsurile luate de Beijing față de Hong Kong.

Deținută de compania ByteDance, cu sediul în China, aplicația video TikTok a fost recent interzisă în India, alături de alte 58 de aplicații chineze, după un incident frontalier între India și China. Potrivit Reuters, TikTok va ieși de pe piața din Hong Kong în termen de câteva zile, după ce China a adoptat o nouă lege privind securitatea în fosta concesiune britanică.

Sursa foto: Lightrocket via Getty Images