Eşti aici

Se anunţă admiterea la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism pentru anul de studii 2015-2016

10 Martie 2015
2313 afişări
Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent, iniţiat în cooperare cu Şcoala de Jurnalism din Missouri (SUA) şi Centrul de Formare Profesională a Jurnaliştilor din Paris (Franţa). Şcoala este concepută în baza unor programe postuniversitare avansate de pregătire a jurnaliştilor şi a fost creată în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale în jurnalism practicate în Europa şi Statele Unite ale Americii.

Anul de studii durează zece luni, cursurile sunt la zi şi implică frecvenţă obligatorie. Printre principalele cursuri predate se numară: Scrierea ştirilor, Jurnalismul radio-TV, Legislaţia şi etica mass-media, Jurnalismul on-line, Jurnalismul de investigaţie, Jurnalismul economic şi de afaceri, Fotojurnalismul, Management mass-media s.a. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul Şcolii www.scoaladejurnalism.md.

Corpul didactic al ŞSAJ este format din jurnalişti notorii din Moldova, precum şi instructori din străinătate. Şcoala asigură studenţii cu echipament tehnic pentru cursurile foto, video şi radio, precum şi cu alte materiale necesare pentru deprinderea unor abilităţi practice în domeniul jurnalismului.

Studiile se fac în regim cu taxă, care se achită în trei tranșe. Cei mai buni studenţi beneficiază de burse, care implică scutirea de taxa de studii, sau reduceri la taxa de școlarizare în timpul anului de studii.

Certificatul de absolvire este obţinut în baza unui proiect susţinut la finele anului de învăţământ şi este semnat de Centrul pentru Jurnalism Independent (Licenţa A MMII nr.033236, Ministerul Educaţiei RM) și de partenerii săi.

La studii sunt admise persoane care au studii superioare în diverse domenii (ştiinte socio-umane, tehnice, arte, medicină ş.a.).

Selectarea candidaţilor se face în baza dosarului, care va cuprinde:
- CV
- Formular (descarcă de pe site-ul www.scoaladejurnalism.md)
- Scrisoare de motivare
- Trei materiale jurnalistice (nu este obligatoriu ca acestea să fi fost publicate anterior)
- Două recomandări
- Copia diplomei de studii superioare (absolvenţii promoţiei 2015 pot prezenta un certificat de la - facultate în care se confirmă că sunt în ultimul an de studii)
- Copia buletinului de identitate

Admiterea persoanelor selectate se va face în baza dosarului depus, a unui test în scris şi a unui interviu.
Data limită de depunere a dosarelor este 10 aprilie 2015, ora 18.00.

Dosarele se pot depune la:
Școala de Studii Avansate în Jurnalism, or. Chişinău, str. Tighina 49/4, et.3
Tel.: (022) 92 94 40, e-mail: vmarin@scoaladejurnalism.md