Eşti aici

Roskomnadzor a început să ancheteze BBC, ca răspuns la amenințările împotriva postului Russia Today

21 Decembrie 2018
364 de afişări
Regulatorul de telecomunicaţii rus Roskomnadzor a anunţat vineri că a început să ancheteze activităţile BBC în Rusia, ca răspuns la declaraţiile autorităţii britanice de reglementare a audiovizualului ce acuză canalul rus RT de încălcare a regulilor de imparţialitate, scrie agerpres.ro cu referire la France Presse.

Într-un comunicat, Roskomnadzor a declarat că "a pus în aplicare măsuri de control" asupra activităţilor în Rusia ale canalului de ştiri non-stop BBC World News şi website-urilor BBC.

Roskomnadzor a precizat că doreşte să verifice "respectarea legislaţiei ruse" de către aceste media, adăugând că aceasta are "legătură cu situaţia legată de decizia regulatorului britanic Ofcom".

BBC World News este canalul internaţional de ştiri al BBC. În schimb, serviciul în limbă rusă BBC există doar pe internet.

Ofcom a declarat joi că RT a încălcat regulile de imparţialitate în timp ce a relatat despre otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în martie în sudul Angliei.

Aceste încălcări "constituie o violare gravă a regulilor audiovizuale", a denunţat Ofcom, adăugând că "a anunţat RT că avem în vedere posibilitatea de a le impune sancţiuni".

Aceste acuzaţii sunt un "delir", a reacţionat pe Twitter redactorul-şef al RT, Margarita Simonian.

"Ieri, autoritatea britanică de reglementare a găsit ŞAPTE încălcări de nicăieri. Şi au lăsat clar să se înţeleagă că ne vor retrage licenţa", a adăugat ea.