Eşti aici

Revelaţia social media, aplicaţia chinezească TikTok, vine în premieră la un eveniment al industriei online din Europa de Est

28 Mai 2019
343 de afişări
O nouă aplicație social media bazată pe video-uri scurte, produse special pentru platformă, își face tot mai mult loc între giganții Google și Facebook - care domină acum consumul social media video la tineri și foarte tineri prin Youtube, respectiv Instagram.TikTok - fostul Musical.ly - are din ce în ce mai mulți utilizatori în regiune, inclusiv în România (estimarea este că a depășit 1 miliard de utilizatori pe plan global, din care peste 200.000 în România), scrie adevarul.ro.

Vedete social media cu milioane de fani pe platformele „tradiţionale”, precum Selly sau Andra Gogan, produc tot mai mult conţinut original pentru platforma chinezească și adună, deja, sute de mii de fani acolo. Este TikTok o ameninţare reală pentru Instagram ori Youtube? Trendurile arată că da.

Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor playeri globali majori precum Netflix, Facebook, Instagram și mulţi alţii, locul în care TikTok a fost de acord să facă prima prezentare publică în care să dezvăluie secretele platformei va fi iCEE.fest: UPRGRADE 100 – festivalul care aduce la București peste doar două săptămâni peste 150 de experţi din peste 10 domenii majore ale lumii digitale.

TikTok va fi reprezentat de Noel Nuez – omul care se ocupă de dezvoltarea companiei în Spania și America Latină. El va prezenta în prima zi a festivalului, pe 13 iunie. Agenda completă este aici.

Fenomenul social media va fi analizat în profunzime la festival, Google și Facebook anunţând deja o participare-record. Prim adăugarea TikTok, festivalul va oferi participanţilor tabloul complet al tendinţelor în social media.

iCEE.fest: UPGRADE 100 are loc la București peste doar două săptămâni, în perioada 13-14 iunie 2019, pentru al 8-lea an consecutiv