Eşti aici

Profesorii claselor gimnaziale sunt invitaţi la două instruiri în domeniul educaţiei pentru media

24 Iulie 2018
6462 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) continuă să promoveze educația pentru media în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. De această dată, CJI invită profesorii claselor gimnaziale la două instruiri în domeniul educației pentru media, în urma cărora vor putea preda acest curs opțional pentru clasele a VII-a şi a VIII-a.

Instruirile vor avea loc la Chişinău, în perioadele 10-12 august 2018 şi, respectiv, 17-19 august 2018.

Programele de formare se vor realiza având drept suport curriculumul pentru cursul opțional de educație pentru media, treapta gimnazială.
Acesta a fost elaborat de CJI în anul 2017 și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum în mai 2018. În baza curriculumului, CJI a întocmit un suport de curs pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, cu susținerea Deutsche Welle Akademie. Scopul formărilor este de a spori gradul de înțelegere și utilizare rațională a media de către elevi, de a forma un cetățean-consumator de media avizat și responsabil.

Instruirile vor fi moderate de Loretta Handrabura, dr. în Filologie, conf. univ., UPS „Ion Creangă” și Natalia Grâu, consultant superior la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

La program se pot înscrie profesorii care activează într-o instituție de învățământ din Republica Moldova și care vor preda în anul de studii 2018-2019 pentru clasele a VII-a şi a VIII-a. Pentru vorbitorii de limba rusă va fi asigurată traducere. Cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori. Vă încurajăm să aplicați din timp, pentru a vă asigura un loc la una din cele două instruiri!

Persoanele interesate se pot înregistra la cele două instruiri până pe data de 6 august. Cei interesați trebuie să trimită dosarul de participare, care va include: CV-ul și un mesaj de participare, cu specificarea perioadei de instruire pentru care optează: 10-12 august sau 17-19 august, la adresa comunicare@ijc.md

Pentru informaţii suplimentare apelaţi la nr. 022 213 652, persoană de contact: Mariana Tabuncic, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanţat de USAID şi implementat de Internews.