Eşti aici

Poliția slovacă a arestat mai mulți suspecți în cazul asasinării jurnalistului de investigații Jan Kuciak și a logodnicei sale

27 Septembrie 2018
314 afişări
Primele arestări în cazul asasinării jurnalistului slovac de investigații Jan Kuciak  și a logodnicei sale Marina Kusnirova, scrie digi24.ro. Poliția slovacă a arestat mai mulți suspecți în acest caz.

Informația a fost confirmată de avocatul cuplului Kuciak-Kusnirova, Daniel Lipsic. Suspecții au fost arestați marți dimineața.

Șeful Guvernului de la Bratislava, Peter Pellegrini, a scris pe Facebook: „Poliția a arestat suspecții în cazul asasinării celor doi tineri nevinovați”.

Europarlamentarul Monica Macovei a început pe 17 septembrie o misiune oficială în Slovacia, făcând parte din delegația comisiei LIBE din Parlamentul European, cu scopul de a verifica și analiza stadiul anchetei uciderii jurnalistului de investigație. 
Jan Kuciak și logodinca sa au fost împușcați în februarie 2018, în timp ce jurnalistul se pregătea să publice o investigație transfrontalieră despre acte de corupție la nivel înalt și spălare de bani.

Delegația LIBE, formată din patru europarlamentari, va avea întâlniri cu președintele Slovaciei, cu prim-ministrul Slovaciei, cu miniștrii de Interne și Justiție, cu reprezentanți de rang înalt ai procuraturii și ai poliției și cu reprezentantul Europol în Slovacia.
Raportul misiunii va fi dezbătut în Parlamentul European.

Această misiune face parte dintr-o verificare mai largă a modului în care sunt protejați jurnaliștii de investigație în Europa.