Eşti aici

Petițiile CJI, expediate la CA în campania electorală, fără sancțiuni. Explicații și argumente

19 Iulie 2021
1078 de afişări
În perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în atenția Consiliului Audiovizualului au ajuns opt petiții în care Centrul pentru Jurnalism Independent semnala abateri identificate la mai multe posturi TV în reflectarea știrilor cu tematică electorală. Sesizările au fost întocmite în baza rapoartelor CJI de monitorizare a 10 televiziuni în alegeri. 
 
Câteva arătau că unele posturi au favorizat masiv anumiți concurenți înscriși în cursă. Altele semnalau despre discursul de ură și încălcarea principiului imparțialității, echilibrului și liberei formări a opiniilor în știri pe care le-au difuzat. Totuși, trei dintre aceste petiții nu au ajuns însă să fie examinate de reprezentanții CA, iar de altele cinci doar s-a luat act. Faptele invocate s-au lăsat fără sancțiuni. Cum își motivează deciziile reprezentanții autorității din audiovizual, și care este opinia juristei CJI la subiect, aflați în emisiunea Media Azi.

 

 
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. 

Această emisiune a fost realizată cu sprijinul financiar al Oficiului Ambasadei Țărilor de Jos în Moldova.