Eşti aici

Oportunitate pentru studenții de la jurnalism. CJI oferă o bursă de performanță

15 Noiembrie 2019
2745 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță concurs pentru o bursă de performanță, în valoare de 1000 de Euro, pentru studenții/studentele dedicați/dedicate atât studiilor în jurnalism, cât și meseriei. Timp de un sfert de secol, CJI promovează libertatea de exprimare, accesul la informație, presa independentă și jurnaliștii liberi, onești și fideli principiilor deontologice ale jurnalismului. La aniversarea celor 25 de ani de activitate, CJI continuă să stimuleze și să motiveze (și) studenții/studentele la jurnalism să practice una din cele mai interesante, captivante și responsabile meserii, contribuind astfel la edificarea unei societăți democratice veritabile.

Dacă sunteți studentă/student la jurnalism, în una din instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, aveți o reușită academică bună, colaborați cu o instituție media, vă regăsiți în meseria de jurnalist, alăturați-vă eforturilor CJI, care de 25 de ani pledează pentru cele mai înalte standarde în jurnalismul moldovenesc.

Dosarele de participare la concurs vor include:

  • Copia carnetului de note cu reușita la toate disciplinele ascultate la Universitate.
  • Dovada colaborării cu o instituție media (materiale publicate și/sau confirmare din partea managerului instituției).
  • O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de la universitate.
  • Un eseu-argument de ce ați ales să studiați jurnalismul și cum vă vedeți peste 5-10 ani în această meserie.
Dosarele vor fi depuse până pe data de 11 decembrie 2019 la adresa info@ijc.md sau la sediul CJI, str. A. Șciusev 53. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la telefonul 022-21-36-52.

Câștigătorul va fi anunțat de CJI în cadrul Galei Anuale „Jurnaliștii anului”, care va avea loc pe 19 decembrie 2019.   

În procesul de selecție, CJI nu discriminează direct sau indirect candidatul/candidata pe criterii de sex, vârstă, apartenență națională, rasă, etnie, religie, viziuni politice, orientare sexuală, origine/statut social, etc. Se va ține cont doar de competențele profesionale ale candidaților. CJI oferă șanse egale tuturor, dosarele fiind analizate obiectiv și cu asigurarea deplinei confidențialități.