Eşti aici

O nouă televiziune la orizont. CCA a aprobat licența de emisie pentru ORIZONT TV

18 Decembrie 2018
1361 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat, pe 18 decembrie, cu unanimitate de voturi, cererea de eliberare a licenței de emisie pentru postul de televiziune Orizont TV, administrat de o companie, înregistrată cu două săptămâni în urmă. Potrivit reprezentanților noului post tv, acesta va realiza emisiuni de cultură și pentru copii.

Drepturile de licență de emisie a postului sunt oferite companiei ARHIDOC GROUP SRL, care a fost înregistrată oficial pe data de 4 decembrie 2018. Compania este administrată de Roman Gușan, iar fondatorul acesteia este Cristina Cristea-Gușan.

Reprezentanta postului ORIZONT TV  Diana-Josu Braniște, cea care a prezentat Concepția generală a postului, a menționat că întreprinderea își propune să promoveze valorile naționale și evenimentele culturale. „Nu este atât de bine mediatizată cultura în presă”, a constatat Diana Josu-Braniște.

Aceasta a adăugat că postul va aborda problema migraților în emisiunea „Viitorul Moldovei”, va difuza talk-show cu mămici și copii, emisiunile VIP Magazin și altele.

La întrebarea membrei CCA Olga Guțuțui, dacă în spatele postului nu există interese politice ascunse, Diana Josu-Braniște i-a asigurat că televiziunea nu se va implica în campania electorală, care va avea loc în curând și că, în general, va fi un post apolitic.