Eşti aici

O companie, înregistrată pe aceeași adresă cu holdingul lui Plahotniuc, a obținut licență de emisie pentru un nou post tv – Canal 5

04 Octombrie 2019
1492 de afişări
Un nou post de televiziune, Canal 5, va apărea pe micile ecrane. Consiliul Audiovizualului (CA) a acordat cu votul a 5 membri pro și un vot împotrivă, în cadrul ședinței din 4 octombrie, licența de emisie pentru acest post tv, deținut de Media Content Distribution. Compania este administrată de către Lilian Buștiuc, fiind înregistrată pe adresa holdingului ex-liderului democrat Vlad Plahotniuc.

Canal 5 va fi unul generalist și va retransmite emisiunile postului  Peterburg - Piatyi kanal din Federația Rusă. Administratorul postului Lilian Buștiuc a informat că întreprinderea are un contract semnat cu "Teleradiocompania Peterburg", în baza căruia a obţinut licenţa exclusivă pentru difuzarea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor postului de televiziune rusesc.

CA a solicitat  oficial de la Teleradiocompania Peterburg informații cu privire la subiecții cu care a semnat contractele de distribuire. În răspunsul pe care l-a primit se menționează că dreptul de a retransmite conținutul postului rusesc îl deține  Media Content
Distribution, iar contractul cu partenerii precedenți din Republica Moldova – ITV – a fost reziliat în februarie 2019.

În cadrul ședinței a intervenit și reprezentanta de la ITV, Natalia Poleakova, care a declarat că dreptul de difuzare a contentului de la Peatîi Canal le-a fost preluat prin atac raider și că ITV va contesta decizia CA.

Lilian Buștiuc nu a comentat aceste acuzații, iar membrii CA au afirmat că companiile trebuie să-și reglementeze relațiile de sine stătător.

Administratorul noului post a precizat că  întreprinderea pe care o reprezintă este fondatoarea postului de radio Maestro FM. Acesta  precizat că are deja contracte semnate pentru locațiune și instalarea studioului de producție. Acesta crede că va putea realiza produs autohton în volum de aproximativ 46 de procente, dintre care 90 la sută în limba română.

Membra CA Olga Guțuțui s-a interesat dacă Media Content Distribution are ceva în comun cu „cel mai mare holding media din Moldova”, întrucât are aceeași adresă cu holdingul lui Plahotniuc, Chișinău, str. Ghioceilor 1. „Compania de producere se află pe aceasta adresă pentru că a fost important să fim mai aproape de procesul de producere”, a explicat Buștiuc.

Anterior, Lilian Buștiuc a exercitat atribuțiile de administrator la întreprinderea TELEFE M International  (lichidată), fondată de OTIV PRIME B.V.