Eşti aici

Media Azi: Poate crowdfundingul să salveze jurnalismul independent din R. Moldova?

08 Octombrie 2018
626 de afişări
Majoritatea instituțiilor de presă independente din R. Moldova supraviețuiesc datorită granturilor venite din Occident. Ce s-ar întâmpla însă dacă acest sprijin financiar nu ar mai exista? Câteva redacții de la Chișinău apelează mai nou la ajutorul cititorilor, prin crowdfunding. Toate sunt însă la început de cale. RISE Moldova, de exemplu, a realizat recent primele investigații pe banii cititorilor.  

Cum funcționează crowdfundingul pe o piață mică, așa cum este Republica Moldova?

Subiectul a fost discutat în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi, moderată de jurnalistul Nicolai Paholnițchi, care l-a avut în calitate de invitat pe jurnalistul Dumitru Stoianov, fundraiser la RISE Moldova.


Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.