Eşti aici

Media Azi: Libertatea presei în Republica Moldova, în cădere liberă (Video)

03 Mai 2019
1165 de afişări
Pe parcursul lunii mai marcăm Zilele Libertății Presei. Cu această ocazie, constatăm, pentru a câta oară, că Republica Moldova are în continuare mari restanțe la capitolul libertății presei.

În ultimii șase ani, țara noastră a pierdut 36 de poziții în clasamentul organizației Reporteri fără frontiere, fiind pe locul 91 în 2019. Totodată, în rapoartele Freedom House Republica Moldova a obținut statutul de țară cu o presă parțial-liberă încă acum nouă ani, „pecete” pe care o purtăm și în prezent.

Care sunt motivele ce explică această stare de lucruri și cum le comentează profesioniștii din media? Aflați din noua ediție a emisiunii Media Azi, realizată de jurnalista Victoria Dodon într-un nou format.

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk aid. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea Uk aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.