Eşti aici

Media Azi: Femeile în presă, cel mai mult afectate de discursul de ură și instigarea la discriminare

30 Iulie 2020
433 de afişări
„Relații frivole cu consecințe tragice pentru o locuitoare a orașului Bender”, „Când să-ți ucizi femeia dacă nu de «Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor»?” sau „Cum arată cea mai sexy influenseriță din lume?” Sunt doar câteva titluri din presa din Republica Moldova care, de rând cu multe altele, arată că femeile sunt cel mai mult afectate de discursul de ură și instigare la discriminare în spațiul public.

Mass-media reprezintă principala platformă prin care sunt distribuite stereotipurile în raport cu femeile și, respectiv, discursul de ură. Aceste concluzii au fost incluse în rapoartele de monitorizare lansate de Promo-LEX în 2018 și 2019. Ce putem face pentru ca în secolul XXI să nu ne mai confruntăm cu această problemă? La această întrebare, dar și la altele au răspuns Alina Cebotari expertă în cadrul Asociației Promo-LEX și Nina Șutac, secretară generală în cadrul Platformei pentru Egalitate de Gen.
 

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Material realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Asociația Promo-LEX în cadrul campaniei ”Filtrează cuvintele. Raportează ura!”, desfășurată cu suportul financiar al Fundației Soros-Moldova.