Eşti aici

Media Azi: Deputatul Adrian Lebedinschi, despre noi modificări în audiovizual și proprietățile PSRM în mass-media

29 Iulie 2019
1614 afişări
Odată cu schimbarea guvernării, problemele mass-media au revenit în vizorul autorităților. Cum se vede din Parlament rezolvarea acestora? Jurnalista Anastasia Nani discută la acest subiect cu deputatul Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei parlamentare care se ocupă inclusiv de crearea și perfecționarea cadrului legal în domeniu.

Comisia parlamentară a organizat deja câteva ședințe la care jurnaliști și reprezentanți ai societății civile au punctat care ar fi modificările prioritare ce ar trebui întreprinse în sectorul media.

Cum luptăm totuși cu concentrarea proprietăților din media și cu manipularea de la micul ecran? Ce măsuri trebuie luate pentru a aduce echilibrul și standardele deontologice la posturile de televiziune care aparțin politicienilor? Sunt câteva dintre întrebările ce i-au fost adresate lui Adrian Lebedinschi.

În context, deputatul PSRM a fost întrebat și despre intenția postului Accent TV, aflat în proprietatea lui Vadim Ciubara, de a prelua de la Prime TV „Pervîi canal”. Vedeți cum a comentat Adrian Lebedinschi aceste schimbări de pe piața media.   

__________________________
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk aid. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.