Eşti aici

Media Azi: De ce nu sunt eficiente sancțiunile aplicate de CA?

04 Martie 2019
971 de afişări
Consiliul Audiovizualului a sancționat opt posturi TV din cele 13 monitorizate pe parcursul recentei campanii electorale, inițial cu avertizare publică, iar ulterior, cu amendă de 5 mii de lei, pentru încălcarea normelor legale privind reflectarea campaniei. Rezultă că, deși au fost odată sancționate de CA, posturile respective au continuat să încalce normele legale.

Cum explică președintele CA, Dragoș Vicol, ineficiența măsurilor aplicate de instituția de reglementare în audiovizual față de aceste posturi? Subiectul este analizat în emisiunea Media Azi, moderată de jurnalista Irina Gotișan-Sotnic.
Aflați din emisiune de ce, pe durata campaniei electorale, CA  nu a aplicat amenzi mai mari față de acești radiodifuzori, pentru a-i face să se conformeze cerințelor prevăzute de lege.

Vedeți, de asemenea, de ce anumiți radiodifuzori nu au fost monitorizați până la începerea campaniei electorale. Și ce ar trebui să întreprindă CA pentru a aduce în albia normalității posturile TV care s-au transformat în campania electorală în departamente de PR ale partidelor politice.

_________________________

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.