Eşti aici

Media Azi: CA în prag de alegeri - monitorizările, între resurse limitate și o achiziție inutilă de sute de mii de lei

07 Septembrie 2020
564 de afişări
13 televiziuni și două posturi de radio ar urma să fie monitorizate de Consiliul Audiovizualului în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă. Potrivit legii, autoritatea este obligată să monitorizeze toate canalele cu statut de furnizori de servicii media naționali. Președintele CA, Dragoș Vicol, susține că instituția pe care o conduce are resurse limitate pentru acest proces.

Pe de altă parte, un soft cumpărat acum 10 ani cu peste 400.000 de lei nu a fost folosit nici măcar o zi de angajații CA. Achiziția a lăsat multe întrebări și ar urma să ajungă în atenția procurorilor.

 

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk Aid. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.