Eşti aici

Media Azi: Accesul la informație pe timp de criză. Cui închide statul ușa atunci când nu răspunde jurnaliștilor?

16 Aprilie 2020
3437 de afişări
Pandemia și starea de urgență impusă până pe 15 mai de autoritățile Republicii Moldova înseamnă pentru jurnaliști condiții complicate de muncă și un acces limitat la informația de interes public. Ce înseamnă asta pentru cetățeni?

Bunăoară, acces doar la datele pe care vrea să ni le furnizeze statul. Încă în martie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să tripleze perioada în care jurnaliștii pot obține răspuns la solicitările lor de informație – de la 15 zile, la 45. Ce consecințe poate aduce o astfel de decizie? Aflați răspunsurile în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi invitata căreia este avocata Tatiana Puiu, reprezentanta Freedom House în Republica Moldova.

 

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk Aid. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.