Eşti aici

Malta: Un fost ministru ar fi plătit 350.000 de euro pentru asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

02 Iunie 2020
431 de afişări
Un fost ministru maltez i-ar fi achitat 350.000 de euro unui ucigaş acuzat de asasinarea fostei jurnaliste Daphne Caruana Galizia, a recunoscut luni, în faţa instanţei, intermediarul din acest dosar, scrie hotnews.ro cu referire la DPA.

Melvin Theuma a declarat în faţa tribunalului maltez care judecă acest caz că ucigaşul plătit ar fi primit banii de la un bărbat în numele lui Chris Cardona, care până în luna ianuarie a deţinut funcţia de ministru al Economiei.

Theuma a susţinut că banii daţi de Cardona au „depăşit” tariful perceput de ucigaş, pentru acest asasinat, de la omul de afaceri Yorgen Fenech, care este acuzat de complicitate la crimă, potrivit Agerpres.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său în apropierea casei unde locuia, în satul maltez Bidnija. Ea a fost dată în judecată de Cardona după ce a scris că acesta vizitase un bordel în timp ce se afla în Germania în scop de afaceri.

Publicația Politico a desemnat-o anterior pe Daphne Caruana Galizia printre cele „28 de personalități care fac Europa să avanseze”, descriind-o drept un „WikiLeaks întreg într-o singură femeie, în cruciada împotriva lipsei de transparență și a corupției din Malta”.

Sursa foto: members.tortoisemedia.com