Eşti aici

Mai multe posturi TV, sancționate de CA pentru insuficiența programelor audiovizuale locale

14 Septembrie 2020
577 de afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu avertizare publică trei posturi de televiziune pentru insuficiența sau lipsa programelor audiovizuale locale în limba română. Un alt canal s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei deoarece nu a dublat filmele în limba română. Sancțiunile au fost aplicate în cadrul ședinței din 11 septembrie.

Monitorii CA au constatat că, în perioada 17-23 iulie, programele locale în limba română la postul de televiziune ITV au constituit mai puțin de 80%, iar cele difuzate în prime-time mai puțin de 75%, așa cum prevede legea. Și postul de televiziune N4 nu a difuzat programe audiovizuale locale în limba română în proporția necesară.

Pe de altă parte, canalul local NTS,  din Taraclia, nu a avut emisiuni în limba română în perioada monitorizată, iar ponderea programelor audiovizuale locale difuzate în orele de maximă audiență, la fel, au constituit mai puțin de 75%. NTS emite în regiunea unde este stabilită preponderent comunitatea bulgară, acest lucru însemnând că furnizorul de servicii media are obligația să transmită programe audiovizuale locale în proporţie de cel puţin 25% în limba română, precum şi programe audiovizuale de producţie proprie în limba minorităţii respective.

Astfel, toate trei televiziuni au fost sancționate cu avertizare publică.

În cadrul aceleași ședințe, și postul de televiziune Bravo TV a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că filmele de animație pentru copii difuzate nu au fost dublate sau sonorizate în limba română, cu excepția unei singure producții. Bravo TV a fost monitorizat și anterior la acest capitol.

Sursa foto: smarttvnews.ru