Eşti aici

Jurnalistul armean Mher Yeghiazaryan a încetat din viață după ce timp de 52 de zile a ținut greva foamei

30 Ianuarie 2019
292 de afişări
Jurnalistul armean Mher Yeghiazaryan, responsabil pentru site-ul de știri Haynews.am, a încetat din viață la 28 ianuarie, în închisoarea Nubarashen din Erevan, după ce timp de 52 de zile a ținut greva foamei, scrie b1.ro cu referire la Meydan TV.

Yeghiazaryan, a fost și vicepreședinte al partidului politic „Vulturii Armeni: Armenia Unită”, scrie Meydan TV.

El a fost reținut de colaboratorii Serviciului de Securitate Națională, iar apoi arestat, în luna decembrie 2018, fiind acuzat de fraudă și extorcare de bani de la armată. La doar o zi după ce a fost arestat, pe 5 decembrie, Yeghiazaryan a anunțat greva foamei.

La 21 decembrie, cauza penală intentată pe numele jurnalistului a fost trimisă Comitetului de Investigații pentru a continua ancheta.

Raportul Comitetului de Investigare Armean arată că pe 17 ianuarie 2019, Yeghiazaryan a oprit greva foamei și s-a aflat sub supravegherea medicilor.

Aproape zece zile după greva foamei, starea de sănătate a lui Yeghiazaryan s-a înrăutățit brusc, iar medicii serviciului de salvare ajunși la fața locului au constatat decesul. Expertiza medico-legală a arătat că motivul decesului ar fi fost un infarct miocardic.