Eşti aici

Instruiri pentru învățători și profesori: Instrumente interactive de predare a Educației pentru media

01 Octombrie 2019
2144 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent anunță desfășurarea a două instruiri privind utilizarea instrumentelor inovative la lecțiile de Educație pentru media. Acestea vor avea loc în cadrul Săptămânii Educației Media, organizată de CJI în perioada 21-27 octombrie 2019, în contextul Săptămânii Educației Media, declarată de UNESCO între 24 și 31 octombrie.

Astfel, instruirea învățătorilor de la clasele primare este programată pentru  21 octombrie 2019, iar cea pentru profesorii de gimnaziu și liceu, respectiv, pe 22 octombrie 2019.

Învățătoarele, profesoarele și profesorii care predau disciplina opțională Educație pentru media în anul de studii 2019-2020 și sunt interesați să-și varieze metodele de predare și de comunicare cu elevii sunt invitați să se înregistreze.

În calitate de formator va participa Evaldas Rupkus, coordonator și consultant la Goethe-Institute și Serviciul Internațional de Tineret din Germania. În prezent, acesta este instructor de educație media și manager de proiect la Departamentul de dezvoltare media în Asia și Europa, în cadrul Deutsche Welle Akademie.

Traducerea din limba engleză va fi asigurată de organizatori. Pentru persoanele din teritoriu vor fi rambursate cheltuielile de transport.
Training-urile vor avea loc la Chișinău, cu începere de la ora 13:00 până la ora 17:00.

Pentru a vă înregistra la cele două instruiri este necesar să transmiteți pe adresa info@ijc.md o scrisoare de motivare în care să vă argumentați participarea, indicând, totodată, instrumentele interactive pe care le utilizați și clasele în care predați Educație pentru media.

Termenul-limită de înregistrare este 15 octombrie 2019. Participanții vor fi selectați în funcție de numărul locurilor disponibile, dar și de motivația manifestată.

Pentru detalii suplimentare ne puteți apela la numărul de tel. 022 213 652. Persoana de contact: Veronica Coroi.

Instruirile sunt organizate în cadrul proiectului „Consolidarea libertății de opinie în Republica Moldova”, implementat de CJI cu susținerea Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania.